Lite tankar/funderingar inför framtidens  Ransätersstämmor.

Styrelsen för stämman, som har att förvalta både dåtid, nutid och framtid för stämmans räkning, har också det yttersta ansvaret för den ekonomiska utvecklingen. Och här har de senaste åren en negativ tendens uppstått som oroar oss. Det är att allt fler väljer att ha sin egen stämma ute på campingen, istället för att lösa in sig och uppleva stämman på insidan.

Det är svårt för oss i styrelsen att förstå varför många väljer att hålla stämman på campingen, trots det, i vårt tycke, både fantastiska och kostsamma programmet med alla releasekonserter, buskspel, kurser, matmöjligheter, miljö och inte minst alla spontanmöten inne på stämman.

Noterbart i sammanhanget är också att stämman inte har några andra intäkter än era inträden. Och intäkterna är den helt bärande delen i konceptet.

För att vara helt tydliga – om den här negativa tendensen håller i sig, eller i värsta fall växer, kan vi inte garantera stämmans fortlevnad. Målet är ju att stämman ska fortsätta vara en bra mötesplats för oss alla även i framtiden. Och Du kan bidra till detta genom att lösa in Dig på stämman och uppleva allt värdefullt som sker på insidan.

Om det finns saker som Du skulle vilja förbättra eller ändra på i stämman, tar vi gärna emot förslag och idéer från Dig. Vi vill i så fall att Du skriver ner dina tankar och skickar till: info@ransatersstamman.se

Styrelsen


Kurser på Ransäters­stämman


Sidan är under konstruktion

All information hittar du i vår Programbok.

 

Biljetter till våra kurser säljs på Receptionen, Ransäters Hembygdsgård, med start fredagen den 9 juni kl 17.00 – först till kvarn gäller.

OBS. Vi vill undvika hamstring, så endast 2 biljetter per person.