Ransätersstämman 2019

Efterskrift

Årets stämma är numera historia, men så här i efterhand dyker en massa tankar upp som jag gärna vill delge er. Den var ursprungligen tänkt att bli en ”budgetstämma”, eftersom vi nästa stämma (2020) firar den 50:e stämman och förstås vill satsa allt vi förmår på den.

Men – den barkade snabbt käpprätt åt motsatt håll och blev den till antalet konserter, kurser och barnprogram största stämma vi någonsin gjort. Inte nog med det, vi införde också ett helt nytt betalsystem och hade, trots en viss nervositet inför utfallet av detta, ett gediget besöksantal som fick all oro att komma på skam.

Den lite bitterljuva tomhet som brukar infinna sig när alla lämnat området och det ändå varit en lyckad stämma som fungerat i alla avseenden, har numera klingat av och kvar står ett mindre lyckorus.

Ett lyckorus därför att så många av er anammade det nya betalsystemet och besökte stämman i en omfattning som gladde oss, att så många barn och ungdomar deltog och trivdes med alla aktiviteter, att alla som uppträdde på våra olika scener trivdes med både organisationen och bemötandet de fått och att ni är den mest fantastiska publik man som arrangör kan tänka sig!

Ett stort och innerligt Tack! till Ransätersstämmans styrelse för det arbete ni lägger ner under året, till alla er artister som med glädje och entusiasm framför de mest fantastiska program man kan tänka sig, till Hembygdsföreningen i Ransäter som är den helt nödvändiga samarbetspartnern för stämmans genomförande, till Grava Folkdanslag för deras arbete med all logistik, till Sunne Folkdansare för deras engagemang och professionella bemötande ute på campingen, till våra ljudtekniker som måste höra till de uthålligaste och mest professionella man kan uppbringa och sist men inte minst alla de jag säkerligen glömt nämna här.

Än en gång: Tack till er alla!

Pelle Schunnesson

Ordförande


Ransätersstämman 2019

Månader har ändrats till veckor och dagar. Stämman kommer allt närmare och mer och mer av det som vi har jobbat för börjar att komma på plats. Under fliken ”Inför stämman/Inträde och boende” kan ni redan nu köpa biljetter till stämman. Detta gör att er kötid in till området reduceras rejält. Under fliken ”Under stämman” så hittar ni all information om Program, Kurser och Allspelslåtar. Det som forfarande saknas är ett antal volontärer, men ni hör snart av er.

Så vad väntar vi på – Vi ses i Ransäter 5-9 juni /Hans

Ransätersstämman 2018

Efterskrift:
En nästan bedövande tystnad har lägrat sig över Ransäters Hembygdsgård – en hembygdsgård som för bara något dygn sedan sjöd av liv. Tystnat har ljudet av alla spelmän som i konserter, buskspel och trevande försök att hitta rätt i alla låtar de snappat upp under stämman, satt sin ljudliga prägel på hela arrangemanget. Tystnat har också trampet av alla fötter som dansat på våra logar.
Tunet gapar tomt efter alla de tusentals som beträtt området, campingen är helt öde efter att ha varit större än på många år och alla logar och serveringar är stängda. En tung men ändå bitterljuv saknad infinner sig hos mig som är kvar för att montera ner allt på gården efter oss.
Jag vill rikta ett stort och varmt Tack till Er alla som gjorde årets stämma till en fantastisk upplevelse – till hela styrelsen som under nästan ett år lagt ner sin själ i arrangemanget, till alla funktionärer som är så nödvändiga för att allt ska fungera, till alla volontärer som ställde upp i diverse sammanhang.
Sist men inte minst – till alla Er besökare som med glatt humör och positiv inställning förgyllde vår stämma. Trots eldningsförbud och diverse promenader till vårt ”sommarkök”. Dessutom kunde våra ordningsvakter inte finna en enda campare som överträtt eldningsförbudet under stämman. Heder åt Er alla!

Pelle Schunnesson
Ordförande ?